Foraje puturi apa de mică și medie adancime

Echipamentele moderne pentru foraje puturi apa, fac ca procesul de forare sa se faca rapid si eficient. In puturile rezultate, apa este mult mai curata si mai buna decat din surse de suprafata. Apa dintr-un put forat are capacitatea de a se reinnoi constant, deoarece nu stagneaza, ci este intotdeauna curata si proaspata. Indiferent de zona in care locuiesti, procesul de foraje puturi de apa este o lucrare necesara pentru nevoile gospodariei si pentru baut.

Cand se foreaza intr-o zona nisipoasa, cel mai important lucru este sa determini cu precizie stratul de nisip purtat de apa. Adancimea de forare a puturilor de apa va fi de aproximativ 30 de metri. In medie, durata de viata a unui astfel de put variaza de la 5 la 15 ani.

Pe terenul casei tale, poti alege un loc pentru foraje puturi de apa, care sa nu deranjeze si sa nu strice peisajul. Forarea puturilor de apa rezolva mai multe probleme simultan: asigurarea casei cu propriul sistem de alimentare cu apa si obtinerea celei mai pure ape naturale posibile.
 

Denisipari puturi

Putul este principala sursa de alimentare cu apa pentru multe case de la tara si chiar cabane. Utilizarea neglijenta si evitarea lucrarii de curatare, duc la inamolire si la o calitate slaba a apei. In acest caz ai nevoie de o firma care executa lucrari de denisipari puturi. Prin urmare, este important sa observi din timp daca apa are urme de contaminare. Acestea includ: scaderea nivelului apei, aparitia unui gust si / sau miros neplacut, turbiditate crescuta, aparitia petelor de ulei.

Daca exista unul sau mai multe dintre semnele enumerate, putul trebuie curatat. Acest lucru va restabili proprietatile originale ale sursei, va prelungi durata de viata a echipamentelor din sistemul autonom de alimentare cu apa.

Adanciri / prelungiri puturi

Forajele de puturi ape sunt cea mai buna solutie pentru toti cei care locuiesc la case din zone extravilane, pentru a se asigura necesarul de apa potabila de buna calitate. Exista totusi posibilitatea ca dupa o anumita perioada sa aiba loc un fenomen de scadere a debitului de apa sau o deteriorare a calitatii apei extrase din subteran, fie prin aparitia unui miros specific, fie a unei culori ciudate.
In aceste cazuri, cea mai buna solutie este aceea de a apela la firme specializate in adanciri puturi. Specialistii sunt cei mai in masura sa determine ce a dus la aparitia acestor situatii neplacute, ei luand cea mai potrivita decizie, de adancire si prelungire a putului, de curatare sau de inlocuire a filtrelor.
 

Piloti forati

Principalul lor avantaj este capacitatea de a plasa suportul la o adancime de sol care ii confera o rezistenta deosebit de puternica, ceea ce va oferi stabilitate maxima pe solul nisipos si noroios. Cu ajutorul pilotilor forati se pot realizarea constructii in locuri in care nu este posibila construirea unei fundatii de alt tip.

De asemenea, timpul de lucru este mult redus, iar constructia se va realiza mult mai devreme, decat daca se folosesc alte tipuri de fundatii. Pilotii forati ofera capacitatea de a ridica structura la o inaltime care va fi optima pentru protejarea peretilor de umezeala, si de asemenea, pilotii forati ofera durabilitate. Aceste structuri pot fi folosite atat pentru constructii grele, cat si pentru constructii usoare.
 

Curatare fantani

Puturile au incetat sa mai fie singura si principala sursa de apa din sate si din zonele suburbane, dar cu toate acestea, oamenii nu se grabesc sa se desparta de ele. Apa din fantana, din diverse motive, poate sa fie degradata, facand-o improprie pentru baut. In acest caz ai nevoie de serviciile unei firme de curatare fantani, pentru ca apa sa fie buna de baut.
 

Puturi absorbante

Exista mai multi factori importanti de luat in considerare daca locuiesti la casa si daca vrei sa te simti confortabil. Una dintre ele este prezenta unui put absorbant care permite eliminarea reziduurilor. Pentru acest tip de lucrare ai nevoie de specialisti care ofera servicii de foraje puturi absorbante. Canalizarea centrala dintr-o casa privata este rareori amenajata, motiv pentru care este necesar sa se creeze o retea de conducte care sa fie conectate la drenul putului.
Pentru cladirile individuale cu sistem de alimentare cu apa, chiar si cu un singur punct de apa, este necesar un sistem de drenaj. Inainte de a intra in putul absorbant, mediul de admisie trebuie pre-curatat, si pentru acest lucru sunt instalate fose septice speciale.